Po zakończeniu mobilności, ale także podczas jego trwania rezultaty i wyciągnięte wnioski były upowszechniane w różnorodny sposób m.in. na stronie Centrum Kształcenia zawodowego i Ustawicznego nr 2 na fan page na facebooku szkoły.
Rezultaty uczniowie prezentowali podczas Dni Otwartych i targów szkół oraz w trakcie imprez odbywających się w szkole m.in. Piknik Naukowy czy w dzielnicy Festyn Rodzinny z okazji dnia dziecka w Parku Oruńskim. Przeprowadzali pogadanki i pokazy dotyczące zdrowego żywienia dla uczniów przedszkoli i szkół podstawowych oraz dla mieszkańców Oruni.
Prezentacja naszych projektów na Pikniku Rodzinnym w Parku Oruńskim w czerwcu 2018
Promocja zdrowej żywności na Pikniku Naukowym w szkole w czerwcu 2018
Prezentacja projektów w czasie Dni OtwartychPogadanki z dziećmi i nauka zasad dekorowania babeczek w szkolnych pracowniach
Promocja projektów w czasie Dni Otwartych. W szkole przygotowywana jest stoisko, na którym wyznaczona osoba, która była na stażu opowiada o nim i prezentuje rezultaty.
Stażyści w trakcie Dni Otwartych o swoich doświadczeniach związanych z projektami zagranicznymi opowiadają w pracowniach technologicznych:
Wypiek i dekorowanie babeczek:
Naturalne produkty stały się także pomysłem na przygotowywanie dekoracji na konkursy i inne wydarzenia odbywające się w szkole
Promocja zdrowych koktajli smoothie podczas szkolnych wydarzeń, konkursów itp. Stażyści serwują wtedy napoje przygotowane według własnych przepisów
Zdrowa żywność dla niektórych stał się pasją a stoisko ze zdrową żywnością zorganizowano na Gdańskim Dniu Profilaktyki
a inni uczestnicy z zaciekawieniem poznawali smaczki zdrowych produktów
Upowszechnianie rezultatów odbywało się na wielu płaszczyznach w szkole i poza nią, podczas Rad Pedagogicznych, konferencji, spotkań z rodzicami i stało się ono inspiracją i motorem dla innych, aby dbać o to co jemy i jak jemy...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz